Kommunikaatioita tukeva yhdessäolo -koulutuskokonaisuus
Iloa yhdessäoloon ja kommunikointiin. Koulutus antaa työntekijälle luovia tapoja tukea vuorovaikutusta sekä osaamista, ideoita ja rohkeutta puhetta tukevien keinojen hyödyntämiseen arjessa.
Tämä verkkokoulutus koostuu kolmesta osioista, jotka kaikki sisältävät aluksi yhteisen livekoulutuksen ja sen jälkeen aiheeseen syventävää itsenäistä opiskelua verkkokurssialustan kautta. Koulutuskokonaisuuden kesto yhteensä noin kuusi viikkoa.
Koulutus koostuu kolmesta osiosta
1. osa
Etäkoulutus aiheesta:
Kommunikointia ja vuorovaikutusta tukeva toiminta
- Tietoa toimintatavoista, joilla tuetaan kommunikointia ja vuorovaikutusta
- Mallin ja esimerkin näyttämisen voima
- Miten olen tilanteessa, jotta tuen kommunikointia ja vuorovaikutusta
Itsenäisesti opiskeltavaa verkkokurssin kautta:
- Tukiviittomia arkeen
2. osa
Etäkoulutus aiheesta:
Kuvat seinältä osaksi toimintaa ja tekemistä
- Esimerkkejä ja ideoita kuvien hyödyntämisestä
- Visuaaliset merkit tukemassa toimintaa ja yhdessäoloa, tilanteiden ymmärtämistä ja ymmärretyksi tulemista
Itsenäisesti opiskeltavaa verkkokurssin kautta:
- Materiaalia omaan arkeen, mistä ja miten?
3. osa
Etäkoulutus aiheesta:
Päätöksenteon ja osallisuuden tukeminen
- Asiakkaan itsenäistymisen tukeminen arjen tilanteissa
- Sekä asiakkaan, että työntekijän vuorovaikutus- ja kommunikointitaitojen vahvistaminen
Itsenäisesti opiskeltavaa verkkokurssin kautta:
- Vinkkejä, ideoita ja materiaalia päätöksenteon ja osallisuuden tukemiseen
Koulutuksen toteutus
Tämä koulutuskokonaisuus voidaan toteuttaa joko yksikkö kohtaisesti tai koko organisaation henkilökunnalle.
Koulutuksen materiaali on tilaajan käytössä vuoden ajan. Kaikki livekoulutukset tallennetaan, jolloin jokainen työntekijä saa mahdollisuuden osallistua koulutukseen. Näin varmistetaan se, että jokainen työntekijä saa saman tiedon ja taidon.
Ota yhteyttä lähettämällä sähköpostisi, niin olen sinuun yhteydessä. Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen [email protected]
Kehitetty yhdessä työntekijöiden kanssa
Kehitimme koulutuskokonaisuuden vastaamaan tarpeita, joita työntekijöillä oli liittyen vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin tukemiseen.
Lisätiedon, -osaamisen ja ideoiden tarve on kasvanut kovasti arjessa. Puhetta tukevien keinojen hyödyntämiseen nähdään tarve, mutta kaivataan rohkeutta, vinkkejä ja ajatuksia pohjalle, miksi niiden käyttö olisi tarpeellista.
Tieto, osaaminen ja ideat tukevat sitä, että puhetta tukevia keinoja hyödynnetään arjessa ja sitä kautta mahdollistetaan jokaisen oikeus tulla kuulluksi ja ymmärretyksi.
Kommunikaatio ILOn takana olen minä; Henna Sillanpää.
Kommunikoinnin tukemisen ilostuttaja.
Valmistuin 2006 talvella lähihoitajaksi ja kymmenen vuotta sen jälkeen puhevammaisten tulkiksi. Ennen yrityksen perustamista toimin viisi vuotta ohjaajana erityisryhmien kansanopistolinjalla, Keski-Pohjanmaan kansanopistolla. Minulla on myös työkokemusta päiväkodilta, vanhustyöstä, kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnasta sekä asumisyksiköistä.
Perustin yritykseni, Kommunikaatio ILOn elokuussa 2016, halusta ja innosta tehdä työtä puhevammaisten, kielihäiriöisten sekä heidän läheisten kanssa. Kesällä 2018 valmistuin OIVA-ohjaajaksi, jolloin sain lisää osaamista ja intoa vuorovaikutuksen tukemiseen.
Haluan innostaa, rohkaista ja opettaa sinua hyödyntämään puhetta tukevia keinoja arjessasi. Puhetta tukevien keinojen avulla annettu visuaalinen tuki auttaa sekä ilmaisemaan, että mahdollistaa sinun ilmaisun ymmärtämisen. Koko ajan nousee tärkeämmäksi se, että jokaisen oma mielipide pitää saada kuuluviin. Myös heidän, jotka tarvitsevat tukea vuorovaikutukseen ja ilmaisuun.
Vuorovaikutustilanteessa oleminen sekä erilaiset puhetta tukevat keinot voivat olla mahdollistamassa kuulluksi tulemisen sekä vaikuttamisen omaan elämään liittyviin asioihin.
Henna Sillanpää, Kommunikaatio ILO
Kouluttaja